Natalia LECH
Dietetyczka kliniczna
Jestem absolwentką dietetyki na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu. Doświadczenie zdobyłam na licznych praktykach w szpitalach oraz w gabinetach dietetycznych.
Przyjmuję również pacjentów w ramach opieki koordynowanej w jednej z wrocławskich przychodni. Jestem także wolontariuszką fundacji Polskiedzieci.org, gdzie współorganizuję warsztaty kulinarne dla przedszkoli oraz szkół podstawowych.
Szczególnie interesuje mnie żywienie dzieci oraz wpływ żywienia na samopoczucie człowieka.
Konsultacja dietetyczna, pierwsza wizyta (bez układania jadłospisu), w trakcie której przeprowadzany jest:
– szczegółowy wywiad żywieniowy oraz zdrowotny
– analiza aktualnego sposobu żywienia
– analiza składu ciała, pomiar wysokości i obwodów ciała
– ustalenie celu dietoterapii
– wstępna ocena wyników badań laboratoryjnych
Preferowane jest wykonanie następujących badań: morfologia, glukoza na czczo, insulina na czczo, TSH, lipidogram, próby wątrobowe (min. ALT, AST), kreatynina z wyliczonym współczynnikiem GFR, badanie moczu, aczkolwiek nie jest to konieczne do przeprowadzenia konsultacji.